OurenseÚltima hora

Inaugúrase o curso académico 2018/2019 da UNED en Ourense

Do anterior, destacan a implantación do grao de Criminoloxía e o Programa Sénior que chegou á III edición

Cun novo equipo directivo e cunha páxina web renovada, comeza a Universidade Nacional de Educación a Distancia (UNED) en Ourense o curso académico 2018/2019, cuxo acto de inauguración tiña lugar na tarde do 24 de outubro no Centro Cultural Marcos Valcárcel.

Alí, a secretaria do centro asociado da UNED en Ourense, María Concepción Álvarez, deu lectura da memoria académica do curso 2017/2018 que ofreceu en total 1.500 materias, das cales un terzo foron presenciais e as restantes impartíronse a través da plataforma virtual. Do balance dese curso, destaca a implantación do grao de Criminoloxía e o Programa Sénior que chegou á terceira edición.

Durante ese mesmo período traballaron 63 profesores-titores no centro de Ourense, e 12 profesores-titores na Aula da Rúa, xunto con 9 traballadores de Administración e Servizos, que atenderon a preto de 1.100 alumnos, aos que se suman os 600 alumnos que participaron nos cursos de Extensión Universitaria, pechándose así o curso cun alumnado de 1.700 persoas. A maior parte, o 82 %, é da provincia de Ourense e, por materias, o 42 % foron alumnos de Ciencias Sociais e Xurídicas; o 20 % de Ciencias da Saúde; o 16 % de Artes e Humanidades; o 6 % foi do Curso de Acceso: e os alumnos de Enxeñerías e Ciencias Experimentais representan o 5 % do total. Por último, o 11 % do alumnado pertence a Posgrados e o CUID. Por idades, a maior parte dos estudantes teñen entre 27 e 45 anos, aínda que o abano de idades vai dos 19 aos 79 anos.

No acto de inauguración do curso 2018/2019 , ademais da secretaria e do vicepresidente da Deputación Rosendo Fernández, participaron tamén a vicerreitora de Metodoloxía e Innovación da UNED, Ana María Serrano; a delegada territorial da Xunta en Ourense, Marisol Díaz; o alcalde de Ourense, Jesús Vázquez; o ex-director da UNED en Ourense, Jesús de Juana, quen impartiu unha conferencia maxistral sobre “Cosas de Ourense”; e en representación dos novos titulados da UNED-Ourense, Arián González.

Tralas intervencións, entregáronse os diplomas a unha representación do alumnado que rematou os seus estudos, integrada por 11 persoas, pechando o acto a actuación da Coral Capela Madrigalista.

 

Artigos relacionados

Back to top button

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies.
Pinche el enlace para mayor información. También puede consultar aquí nuestra política de protección de datos

ACEPTAR
Aviso de cookies
Close